Не держава – тобі, а ти – державі: у Буську підприємці з Харкова відновили виробництво

01 Серпня 2023, 13:23
Михайло і Вікторія Ридаші зі своєю "Україною" 1911
Михайло і Вікторія Ридаші зі своєю "Україною"

Вікторія і Михайло Ридаші – сімейна пара з Харкова, яка повернулася на батьківщину чоловіка – Львівщину. Вони – власники популярного і відомого не лише в Україні бренду дерев'яних пазлів Woods Story.

Бізнес, започаткований у 2020 році в Харкові, сьогодні відкрився й у центрі Буська через вимушений переїзд. 

Їхня історія релокації та про український продукт, який нині знають у багатьох країнах, у матеріалі Район.Буськ

 

 «Ми активно працюємо, щоб вивести його на світовий ринок. Наші пазли відправили уже в понад 35 країн світу, і на цьому не зупиняємось. Вже в період повномасштабного вторгнення вийшли на світові майданчики eBay, Amazon, Etsy, – розповідає Вікторія.
 
Бренд зародився під час пандемії ковіду. А починалось усе з міні-майстерні у їхній харківській квартирі, де  вечорами  після роботи, а потім й  по ночах молодята організовували виготовлення цього продукту, якому на той час не було аналогів. Згодом сімейне хобі переросло в промислові масштаби, а  продукцію WOODS STORY почали пізнавати.
 
«Ми засновники ринку виробництва дерев'яних пазлів в Україні. За нами закріпленна торгова марка, отримали і відповідний патент», – продовжує Вікторія.

Підприємство розвивалось, зростали онлайн продажі. Однак усе перекреслило повномасштабне вторгнення. Район, де було розміщене виробництво, щодня обстрілювався ворожими ракетами. Тому молода пара змушена була покинути Харків.

Переїхали на Бущину – Михайло родом зі Сторонибаб. Тут залишилось багато його друзів ще з дитинства. Одразу ж поринули у волонтерство – допомагали знайомим, друзям, насамперед харків'янам. 

Для 93 бригади «Холодний Яр» молоді Ридаші придбали і відправили на фронт автомобіль: там воює їхній кум. Михайло сконтактував з місцевими волонтерами, їздив з ними на схід, зокрема з Ярославом Вороновським. За його сприяння вдалося частинами перевезти обладнання до Буська. 

Цього літа орендували приміщення місцевого «Побутсервісу», де й вже відновили виробництво. Споживач їхніх виробів зачекався. Отож «Нова пошта» вже має що доставляти. Зараз підприємці працюють лише через свої онлайн майданчики:

  • сайт: woodsstory.ua
  • Instagram: woods.story_ua
  • Telegram: @woodssstory.

Подружжя розглядає можливість надалі відкрити у місті точку реалізації, але наразі зайняті адаптацією під нові умови. Вікторія  розповіла про ще один напрямок, який буде цікавий не лише місцевим мешканцям, а й бізнесу. Йдеться про інтернет-магазин персоналізованих подарунків Bramble, заснований під час повномасшабного вторгнення у 2022 році. Магазин нині представлений на найвідоміших маркетплейсах України – Prom.ua, Rozetka, Епіцентр, Алло.

«Наша особливість в тому, що майже всі товари  можуть бути персоніфікованими – з вашим фото, надписом, гравіруванням. В асортименті є дерев'яні постери, чашки, футболки, екосумки, дерев'яні пазли тощо», – розповідає Вікторія.

До слова, молода жінка при надії. При тому  подружжя не полишає і виробничих планів. Зараз перебираються у нове, значно більше за площею приміщення.

«Хочемо бути більше корисними і тут, на Бущині. Тому маємо намір створити додатково декілька робочих місць. При тому принципово не братимемо допомоги у держави. У нас така політика: під час війни не держава тобі, а ти – державі. Наш обов'язок сплачувати усі податки, і якщо є можливість свої проблеми вирішувати власноруч. Держава має куди вкладати ресурси – у армію і оборону. А ми дамо собі раду»,– каже Михайло Ридаш.
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024