Красненська «Плеяда» виступила у Іспанії на підтримку України

13 Жовтня 2023, 12:14
Зразковий хореографічний колектив «Плеяда» 781
Зразковий хореографічний колектив «Плеяда»
Зразковий хореографічний колектив «Плеяда» з Красного гідно представив Україну на міжнародному фестивалі музики та танцю. 
 
Про це розповідає Мар'яна Козак.
 
Міжнародний фестиваль "Under the Spanish Sun», який організувала компанія «Folk Festivals», проходив в сонячній Іспанії, в місті Льорет де Мар.
Сюди приїхали колективи з різних країн світу : Польщі, Хорватії, Сербії, Латвії, України, Румунії, Боснії та Герцеговина і навіть Мексики.
«Плеяда» в складі збірної команди дітей з Пустомит, Буська та Красного представила на цьому фестивалі Україну.
Організатори фестивалю разом з мерією міста Льорет де Мар оголосили, що цей фестиваль проходить на підтримку України. Тому керівнику нашого колективу Мар'яні Журавській було доручено вручати дипломи всім учасникам фестивалю.
«Участь у міжнародних фестивалях – це чудовий спосіб познайомити європейців з українською культурою і нагадати їм про війну в Україні.
Це наш культурний фронт, який має працювати на Перемогу»,– каже керівниця колективу. 
 
По дорозі до Іспанії діти відвідали Будапешт, парк атракціонів «Gardaland» в Італії, місто Верона, курорт Ніца у Франції, казкову країну Монако. А ще юні українці  провели шість днів на убережжі Середземного моря, познайомились з культурою та традиціями Іспанії, побували у столиці Каталонії – прекрасній Барселоні.
 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024