Красненські пластуни провели свою станичну акцію в Карпатах

04 Серпня 2023, 09:27
Пластуни Станиці Красне 347
Пластуни Станиці Красне

 

У селищі Славське відбулась довгоочікувана станична акція "Легенди Карпат", на яку зголосилось 40 учасників з різних куточків Бущини. Серед учасників були гуртки "Проліски" і "Леопарди"із села Задвір'я.
 
 Про цю подію розповідає станична Оленка Куц
 
Програма включала ознайомлення із легендами про Карпати, Захара Беркута та Олексу Довбуша, мандрівки у гори та гутірки із практичного пластування (картографія, природознавство, початкова медична допомога, розпалювання вогнища, туристичне спорядження).
У перший день після відкриття учасники слухали гутірки: впоряд , природознаство і картографія.  Ввечері на них чекала атмосферна ватра із легендами від проводу та імпрезками від гуртків.
На другий день була мандрівка на гору Високий Верх (Захар Беркут, 1242 метри). На маршруті розташоване джерело «Писана Криниця», з яким пов'язана легенда про Олексу Довбуша. Вершина гори Високий Верх безліса, тому звідси відкриваються неймовірні краєвиди на Сколівські Бескиди, Верховинський та Вододільний хребти. Загалом за день пластуни подолали 15 кілометрів. 
На третій день  знову помандрували у гори, зокрема на гору Погар. По маршруті відвідали неймовірну локацію – велику карпатську гойдалку. Піднявшись на вершину, смачно пообідали, милуючись краєвидами. Загальна протяжність маршруту склала 12 кілометрів..
Після мандрівки учасники прослухали гутірки з початкової медичної допомоги, розпалювання вогнища  та дізнались про туристичне спорядження.
Ввечері ватра із імпрезками – легендами від кожного гуртка. В останню ніч на пластунів чекав алярм, бо злі карпатські духи викрали коменданта і писаря. Знайшовши провід, юнацтво отримало нагороду –
скуштували ритуальну страву (халепу).
«На правах коменданта щиро дякую усім, хто долучився до цієї акції. До зустрічі на наступних пластових акціях! Скоб!»– завершує свою розповідь Оленка Куц.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024