Зійшли на Говерлу – зібрали на дрон для десантників

26 Березня 2024, 17:41
Зійшли на Говерлу – зібрали на дрон для десантників 284
Зійшли на Говерлу – зібрали на дрон для десантників
Понад 400 людей зійшли на найвищу гору України – Говерлу – і зібрали таким чином 220 тисяч гривень на тепловізійний дрон для 80 окремої десантно-штурмової бригади. 
Такий квест для всіх охочих в межах 60 ювілейної «Говерляни» влаштувало Управління молоді та спорту Львівської ОДА разом з партнерами, щоб підтримати легендарну Галицьку бригаду.
Найменшому учасникові сходження – 5 років. Найстаршому – понад 80!
На 2061 метр над рівнем моря піднялися і 40 бійців бригади. Це захисники, які зараз перебувають на ротації або реабілітації після поранення. Також долучився чемпіон Invictus Games, ветеран Збройних сил України – Павло Лучків.
Фото – зачаровують. У нас такі сміливі, наполегливі та щирі люди. У нас така велична природа. У нас все вийде! Головне – бути разом і бути підтримкою одне для одного.

23 березня відбулося традиційне масове сходження на найвищу вершину України «Говерляна», у якому взяли участь понад 400 учасників. Підіймалися на гору кількома групами синім маршрутом.
«Висота снігу – близько трьох метрів, шквальний вітер. Такої зими ми ще цього року не бачили. Але цей рівень адреналіну, позитивних емоцій перекривав будь-які погодні умови. Рівень складності – вище середнього, але при хорошій фізичній підготовці це не є так важко. Наймолодшим учасникам, які піднімалися з нами – шість років, а найстаршому – вісімдесят чотири», – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації та організатор сходження Роман Хім’як.
«Говерляну» провели уже шістдесятий раз. Цьогорічний проєкт, окрім спортивної складової, мав на меті популяризацію образу українського воїна-захисника, вшанування пам’яті Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. А з-поміж учасників сходження була чимала кількість бійців 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України та членів їхніх сімей.
«Хотілося б, щоб таких моментів, як це сходження, в нашому житті було набагато більше. Але зараз у нас війна, і хочеться, щоб всі це розуміли, а також те, що треба один одному допомагати, і ставати на захист. Бо ми не вічні і нас не роблять на конвеєрі. Так що набирайтеся мужності та сил. Для початку – вийдіть на Говерлу, і тоді ви зрозумієте, як то є. На війні в 10 разів важче, аніж це сходження. Але один важкий шлях ви подолаєте, якщо це зробите, то пройдете й інші випробування у вашому житті», – ділиться враженнями Михайло Павлишин, воїн 2 штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України.

 

 

Додамо, що у межах проєкту зібрали 200 тисяч гривень на дрон з тепловізором (DJI Mavic 3T) для штурмовиків 80 ОДШБ, які виконують завдання на Донецькому напрямку.
Нагадаємо, що захід організовували управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля».
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024