Підприємці Львівщини можуть отримати грант на власну справу

19 Березня 2024, 16:00
Стартував новий сезон конкурсу «Роби своє» від «МХП – Громаді» 356
Стартував новий сезон конкурсу «Роби своє» від «МХП – Громаді»

Стартував новий сезон конкурсу «Роби своє» від «МХП – Громаді»

Про це повідомляє Район.Буськ.

 12 березня стартував новий грантовий сезон конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП – Громаді». Цьогоріч сумарний бюджет грантів становить 10 мільйонів нривень. Організатори планують підтримати до 80 підприємців у 13 областях, зокрема у Львівській та Волинській.

Взяти участь у конкурсі можуть ветерани, військові або їхні родини; підприємці, що вже мають чинний бізнес; підприємці, чий бізнес постраждав через повномасштабне вторгнення; жителі громади, які тільки планують почати новий бізнес.

 «Щороку конкурс «Роби Своє» трансформується та пропонує підтримку все більшій кількості українців. Єдине, що завжди залишається незмінним – ми крок за кроком супроводжуємо підприємців на шляху до ведення стійкого локального бізнесу та завдяки цьому розвиваємо громади. Цьогоріч ми хочемо ще більше підтримати діяльність ветеранів та військових, завдяки яким сьогодні маємо можливість працювати та розвивати громади, аби там хотілося жити. Конкурс бізнес-ідей «Роби своє» – черговий доказ, що економіка розвивається, а мрії підприємців реалізуються, і цього року таких здійснених мрій буде ще більше», – говорить Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді». 

Переможці на додаток до гранту в 100 тисяч гривень отримають можливість долучитися до навчальної програми, в межах якої заплановані курси від провідних фахівців з маркетингу, бізнес-планування, бухгалтерського обліку тощо. Окрім того, Благодійний фонд «МХП-Громаді» бере на себе витрати з оподаткування гранту. 

 «Конкурс бізнес-ідей «Роби Своє» пропонує безліч можливостей для розвитку, навчання, пошуку нових партнерів, отримання фінансування та, звичайно, неоціненний досвід. Він не тільки сприятиме особистісному розвитку, але й стане важливою частиною розвитку України та наших громад. Цьогоріч ми приділимо ще більшу увагу проєктам ветеранів, військових та їхніх родин. Адже вже на основі реалізованих торішніх проєктів бачимо: власна справа здатна мотивувати, долати труднощі після травматичних подій, допомагати в реінтеграції», – зазначив Володимир Панченко, керівник національних проєктів Благодійного фонду «МХП – Громаді».

Грантове фінансування можна буде використати на закупівлю обладнання, сировини, матеріалів та послуг для підтримки мікро та малого бізнесу.

Цьогоріч серед ключових вимог до проєктів будуть: співфінансування учасником (тобто передбачається власний внесок до гранту – 100% та більше) та користь для громади результатів бізнес-проєктів (наприклад, створення додаткових робочих місць, розвиток громади в той чи інший спосіб, налагодження логістики, покращення інфраструктури, соціальний ефект тощо).

Серед переможців конкурсу 2023 року 43 переможці створюють бізнес у напрямі підтримки продовольчої безпеки, з-поміж них – 12 бізнесів спеціалізуються на крафтовому виробництві. На другому місці серед торішніх переможців – побутові послуги (18 бізнес-ідей), на третьому – освітньо-інформаційні (7 бізнес-проєктів). Також наявні інклюзивні бізнеси, проєкти з енергетичної безпеки та охорони здоров’я. За попередніми підрахунками, переможці 2023 року сумарно сплатили більше трьох мільйонів гривень податків у свої громади.

Заявку на конкурс «Роби своє» 2024 року можна подати до 9 квітня за спеціальною формою. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024